SBNO.ORG

PUBLICATIES

De Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel heeft vanaf haar oprichting voor haar donateurs publicaties uitgegeven over zeer uiteenlopende orgels en orgel onderwerpen. Diverse daarvan zijn niet (meer) relevant maar een aantal kunnen nog steeds goede diensten bewijzen bv. als organologische informatiebron. Daarnaast zijn er vele publicaties sowieso zeer interessant om te lezen.

In het najaar van 2021 brengt de Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel de publicatie “Tot sieraad van Stad en Land” uit, waar in Rogér van Dijk een beschrijving geeft van de geschiedenis van het König-orgel van de Stevenskerk te Nijmegen. Deze wordt naar de donateurs van de Stichting verzonden maar kan ook via de administratie worden nabesteld.
Als u op de onderstaande button klikt, krijgt u meer informatie te zien.

Hieronder staat een link waarmee de volledige lijst kan worden ingezien. Het is mogelijk deze publicaties te bestellen waarbij dan de mogelijkheid bestaat om deze toegestuurd te krijgen of in gescande vorm per email te ontvangen.

Neem bij interesse contact op met de administratie via info@sbno.org.

Publicaties

×

CD Loppersum, Bellingwolde en Kampen

Omdat er nu al zo lang geen fysieke excursies mogelijk zijn is er op 1 mei van dit jaar een videostream online gegaan waarin onze bestuursleden Cees van der Poel en Sander van den Houten de orgels van de Petrus en Pauluskerk te Loppersum, de Magnuskerk te Bellingwolde en de Buitenkerk in Kampen bespelen. In deze stream worden de orgels gedemonstreerd en worden werken van Sweelinck, Böhm, J.S. Bach, C.P.E. Bach, Buxtehude, Mendelssohn en Andriessen ten gehore gebracht.

Deze stream is nog steeds te zien en te horen via YouTube, of kijk op onze website waarbij u dan uiteraard direct naar de video door kunt klikken.

Van deze stream is ook een CD gemaakt (zonder de demonstraties) waarbij op het orgel van Kampen nog enkele extra werken van J.S. Bach en Buxtehude zijn toegevoegd. Deze CD is te bestellen via de Stichting en wel door een mail te sturen naar info@sbno.org. De prijs is € 10 + verzendkosten, op de hopelijk in de toekomst weer mogelijke excursies zal de CD ook te koop zijn.