SBNO.ORG

ACTIVITEITEN - ARCHIEF

TERUG

50-jarig jubileum

Amersfoort - Voor de Stichting tot Behoud van het Nederlandse Orgel is 2023 een bijzonder en feestelijk jaar. Op 20 september bestaat onze stichting 50 jaar!

Voorjaarsexcursie 2023

Deventer - Op zaterdag 13 mei gaan we in Deventer een drietal orgels bezoeken en wel het Holtgräve orgel in de Bergkerk, het Ibach orgel in de Broederenkerk en het Holtgräve orgel in de Lebuinuskerk. Alle kerken zijn op korte afstand van elkaar en van het station gelegen. De organisten voor deze dag zijn Cees van der Poel en Sander van den Houten, bestuursleden van de Stichting.

Excursie naar Den Haag

Den Haag - Eindelijk kunnen we nu deze excursie op zaterdag 12 november organiseren. We hopen dan te beginnen om ca. 16.30 en het einde zal om ca. 20.30 uur zijn. De deelnameprijs is € 30,00 (€ 35,00 voor niet-donateurs), dit is inclusief koffie/thee en een heerlijke stampottenmaaltijd!

Terugblik voorjaarsexcursie/donateursdag

Dordrecht - Op 7 mei jl. was het eindelijk weer mogelijk om een voorjaarsexcursie/donateursdag te organiseren na alle corona beperkingen. Evenals in 2020 de bedoeling was ging de excursie naar de oude stad Dordrecht.

Voorjaarsexcursie 2022

Dordrecht - Op zaterdag 7 mei gaan we in de binnenstad een viertal orgels bezoeken en wel het Maarschalkerweerd orgel in de Augustijnenkerk, het Wolferts/Scholgens&Van den Haspel orgel in de Lutherse kerk (Trinitatis-kapel) en de orgels van Verschueren en Kam & Van der Meulen in de Grote Kerk.

Online donateursdag

Loppersum, Bellingwolde en Kampen - Er wordt voor donateurs en belangstellenden op zaterdag 1 mei om 19.30 uur via YouTube een bezoek gebracht aan de orgels van de Petrus en Pauluskerk te Loppersum, Magnuskerk te Bellingwolde en de Buitenkerk van Kampen.

Excursie Lutherse Kerk Den Haag

Den Haag - Deze excursie kan op de voorziene datum, vrijdag 27 november, helaas ook niet doorgaan. Het bestuur vind het zeer teleurstellend dat zij deze beslissing heeft moeten nemen, maar het is niet anders.

Uitgestelde Voorjaarsexcursie Dordrecht

Dordrecht - De voorjaarsexcursie naar drie orgels in Dordrecht, die op 2 mei niet door kon gaan wordt nu voor dit jaar helaas definitief geschrapt i.v.m. de corona crisis. De eerstvolgende voorjaarsexcursie/donateursdag is daarom op zaterdag 1 mei 2021. Omdat de tijden onzeker zijn zal in de voorjaarsnieuwsbrief van 2021 en uiteraard op deze site hierover nader worden bericht.

Excursie Oude Kerk Amsterdam

Amsterdam - Op vrijdag 18 oktober 2019 organiseerde de Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel een zeer geslaagde excursie voor donateurs en belangstellenden naar het gerestaureerde Vater/Muller orgel van de Oude Kerk te Amsterdam.